Sla navigatie over
Vlaanderen.be - uw wegwijzer binnen de Vlaamse overheid
startpagina | contact | sitemap integrale jeugdhulp  | zoek
 
 

 

 Sector CLB

Sectorale regelgeving en het DRP

In 2004-2005 werkte de Kinderrechtswinkel aan het project “Implementatie decreet betreffende de rechtspositie van de minderjarige in de integrale jeugdhulp”. Het doel was de betrokken sectoren in de integrale jeugdhulp te informeren over het statuut van de minderjarige in de jeugdhulp en hen methodieken aan te reiken om dit ook daadwerkelijk te implementeren in hun werking.

 

In de eerste fase van dit project wou men de sectorale regelgeving en zijn uitvoeringsmodaliteiten bestuderen voor de 7 betrokken sectoren van de integrale jeugdhulp. De huidige sectorale regelgeving werd doorgelicht in functie van het DRP. Aan de hand van een vergelijking werd een inventaris opgemaakt met knelpunten, overeenkomsten,… tussen de sectorale regelgeving en het DRP. Dit resulteerde in een overzicht van welke bepalingen uit het decreet voor bepaalde sectoren nieuw zijn, preciezer worden bepaald enz.

 

Het Departement Onderwijs en Vorming onderzoekt in welke mate er wijzigingen moeten gebeuren aan dit document.

 

In de loop van het schooljaar 2006-2007 werden het Besluit (08/06/01) en de Omzendbrieven (21/06/01 en 31/01/02) herwerkt conform het DRP en de wetgeving m.b.t. de patiŽntenrechten door het Departement Onderwijs i.s.m. met de koepelorganisaties van de CLB's.

 

Intussen werd een nieuw Besluit en een nieuwe Omzendbrief uitgevaardigd m.b.t. het multidisciplinair dossier in de centra voor leerlingenbegeleiding. (zie sectorale regelgeving)

 

Meer info over de leeftijdsvereiste om in te stemmen met de CLB-hulpverlening vind  je onder de rubriek 'sectorale informatie'

 

Relevante informatie

Opgelet: onderstaande link opent in een nieuw venster!