Sla navigatie over
Vlaanderen.be - uw wegwijzer binnen de Vlaamse overheid
startpagina | contact | sitemap integrale jeugdhulp  | zoek
 
 

 

 Sector Kind en Gezin

Sectorale regelgeving en het DRP

In 2004-2005 werkte de KRW aan het project “Implementatie decreet betreffende de rechtspositie van de minderjarige in de integrale jeugdhulp”. Het doel was de betrokken sectoren in de integrale jeugdhulp te informeren over het statuut van de minderjarige in de jeugdhulp en hen methodieken aan te reiken om dit ook daadwerkelijk te implementeren in hun werking.

 

In de eerste fase van dit project wou men de sectorale regelgeving en zijn uitvoeringsmodaliteiten bestuderen voor de 7 betrokken sectoren van de integrale jeugdhulp. De huidige sectorale regelgeving werd doorgelicht in functie van het DRP. Aan de hand van een vergelijking werd een inventaris opgemaakt met knelpunten, overeenkomsten,… tussen de sectorale regelgeving en het DRP. Dit resulteerde in een overzicht van welke bepalingen uit het decreet voor bepaalde sectoren nieuw zijn, preciezer worden bepaald enz.

 

In augustus 2006 controleerde Kind en Gezin dit document op de juistheid van de info en bleek dat er geen wijzigingen moesten gebeuren. Aanpassingen aan de sectorale regelgeving waren evenmin nodig, gezien er geen formele tegenstrijdigheden werden opgemerkt.

 

Relevante informatie

Opgelet: onderstaande link opent in een nieuw venster!