Sla navigatie over
Vlaanderen.be - uw wegwijzer binnen de Vlaamse overheid
startpagina | contact | sitemap integrale jeugdhulp  | zoek
 
 

 

 Good practices - Recht op Info

Kamishibai Fred en de Gele raket

 

Naam Voorziening

 

Hogeschool VIVES Kortrijk in samenwerking met de kinderrechtswinkel

Titel

Kamishibai Fred en de gele raket

Vorm / Type

Andere

Omschrijving

 

Kamishibai 

De kamishibai is gemaakt voor kinderen van nul tot vijf jaar. De

leeftijd is echter een richtlijn. U, als hulpverlener, beslist zelf of de kamishibai aansluit bij de noden en mogelijkheden van het kind en voor wie u deze methodiek wilt gebruiken. De kamishibai kan gebruikt worden bij kleine kinderen mits ondersteuning van de hulpverlener. Er wordt gebruik gemaakt van prenten en een verhaallijn aangepast aan de leeftijd. Deze verhaallijn is gebaseerd op het verhaal van ‘Fred en de gele raket’ van het leesboek. De hulpverlener heeft de mogelijkheid om het verhaal zelf te vertellen aan de hand van de prenten.  

Daarnaast kan de hulpverlener het verhaal vertellen zoals het neergeschreven is. Deze tekst staat telkens op de achterkant van de prenten, bijvoorbeeld de tekst die hoort bij prent twee staat op de achterflap van prent één. Op die manier kunnen de kinderen naar de prenten kijken, terwijl de hulpverlener de tekst vlot kan voorlezen. De kamishibai biedt de kans om als hulpverlener individueel aan de slag te gaan met één kind, maar het kan ook in groep worden gebruikt. De prenten zijn op A3 formaat afgedrukt en met ringen aan elkaar gehouden waardoor kinderen met een grove motoriek de prenten kunnen omzwaaien

Doelgroep

o       0-5 jaar

o       6-12 jaar

o       13-17 jaar

o       Volwassenen

o       Intermediairen

Auteur

Lyssa Casier, Sara Claerhout, Lieselot Defoort, Laurien Dupon, Nico Goussaert, Gillian Herreman, Marieke Senesael en Michel Vergote. (studenten Vives)

Uitgeverij

kinderrechtswinkel

Datum uitgave

2016

 

Te verkrijgen bij

 

te downloaden

 

Prijs

te downloaden

Sector

o       AWW

o       BJB

o       CIG

o       CLB

o       KIND EN GEZIN

o       VAPH

 

Categorie

o       Recht op info

 

Relevante informatie

bijlage